Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Tudástár
2018.06.28 00:13

7 tipp ami költözésnél biztos kell. Csomagoló doboz...

Csomagoló doboz költözéshez

Ha már költözésre adtuk fejünk, vagy a sors kovácsolta így a jövőnk, figyeljünk az apróbb részletekre is. Összeszedtük 7 pontban a fontos elemeket, hogy a költözés gördülékeny legyen.

 

1.  Ha már költözünk és anyagilag stabilabban állunk, bízzunk meg egy profi költöztető céget. Mindenképpen le van a gond egy része a vállunkról, de a pénztárcánk is karcsúbb lesz. Ezek a cégek viszonylag kompromisszum készségesek, és ha kell biztosítanak minden nemű csomagolóanyagot. Igen mert, ha nincs csomagoló dobozunk, vagy csomagoló fóliánk akkor kicsit nehezen halad a dolog.

          De mit tegyünk ha nincs keretünk megfizetni a fuvarosokat? Gondosan, összeszedetten kell cselekednünk. Csináljuk a további tippek szerint.

2. Mint sok más dolog esetében egy költözésnél is fontos egy átgondolt tervet felépíteni.

Tehát legyen egy terv.

3. Ha megvan a terv, akkor tartsuk be és a szerint haladjunk. Könyvek, ruhák, porcelánok, üvegek, személyes tárgyak, és bútorok.

Na de ezeket be is kell csomagolni. Az biztos szükségünk lesz rengeteg csomagoló dobozra.

Milyen méretű?

Könyveknek 5 rétegű erős nagy doboz kell, és hozzá erős ragasztó. Az 5 rétegű csomagoló dobozoknak a terhelhetősége akár 30 kg is lehet, ez a biztos választás. A tányéroknál jöhet még szóba vastag anyagú csomagoló doboz, a többi apróságra jók a zsákok és a normál papírdobozok. Ragasztáshoz használjunk legalább hotmeltes ragasztószalagot és ne a 150 Ft-sat mert különben garantált a kellemetlen meglepetés.

4. A lezárt csomagoló dobozokat vagy címkézzük fel, vagy tollal írjuk rá melyikben mi van.

5. A ruhákat csomagolhatjuk kukászsákba is, a legideálisabb a 160 literes. Ezt kb. félig, háromnegyedig pakoljuk.

6. Ha nehéz tárgyakat vagy könyveket csomagolunk papírdobozba ne rakjuk fullra, mert a 30-40 kg-os súly nem kellemes cipelésnél.

7. A bútorokhoz, és a törékeny tárgyakhoz használjunk buborékos fóliát. Ez kellő felületi védelmet biztosít mozgatásnál. Képek és porcelánok csomagolásához érdemes nagy buborékos fóliát használni.

Összegezve amire szüksége lesz a költözésnél:csomagoló doboz

  • TERV
  • költöztető cég (ha belefér a keretbe
  • csomagoló doboz (5 rétegű, és 3 rétegű)
  • normál, és extra erős ragasztószalag
  • fóliák: buborékos fólia, kézi sztreccsfólia
  • 160 literes kukazsák
Webáruház készítés