Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Csomagoló doboz

Főkategória >Csomagoló doboz

Csomagoló dobozok 20 féle méretben. Papírdobozaink az egészen kicsiktől az extra nagy méretig elérhetőek webáruházunkban. Költözéshez használja költöztető dobozainkat, és kiegészítő csomagolóanyagainkat.

Csomagoló dobozaink alkalmasak normál webáruházas csomagolásra, tároláshoz, vagy akár költözéshez is.

A standard méretű dobozok normál 3 rétegű, illetve extra erős 5 rétegű anyagból készültek. 


Térkitöltők [2 db]
Térkitöltők
Költöztető dobozok [7 db] [1 új]
Költöztető dobozok


Csomagoló doboz

Bizonyára sokaknak ismerős az amerikai filmek világából az a jelenet, amikor a munkahelyéről kirúgott főszereplő íróasztalán ott terem egy közönséges kartondoboz, egy csomagoló doboz, amit a főhős telepakol a munkaeszközeivel. Ezek a jelenetek általában néhány másodperces rövidségűek, de nem azért, mert nem halmozódik fel sok-sok kisebb-nagyobb tárgy egy dolgozó íróasztalán. Inkább azért, mert egy kartondobozban olyan praktikusan el lehet rendezni a munkaeszközöket, hogy nincs szükség ehhez több időre. Aztán a főszereplő a hóna alá csapja a dobozt, és leballag vele a mélygarázsba, belöki a kocsija hátsó ülésére vagy a csomagtérbe, és könnyek között hazaautózik. A továbbiakat ugyan nem látjuk, hiszen unalmas lenne a film, ha bemutatná, hogy mi történik a kartondobozba helyezett naptárral, ceruzákkal, levelekkel, gémkapcsokkal és tűzőgéppel, de könnyen elképzelhetjük. Valószínűleg bekerül egy beépített szekrénybe, ahol már több hasonlóan telepakolt doboz sorakozik, és rácsukódik a szekrényajtó, vagy kiviszik a garázsba, ahol felkerül egy polcra hasonló társai közvetlen közelébe, mert a tulajdonosa egy rendszerető ember.

Ahány ilyen film, ahány ilyen jelenet, mindig csomagoló dobozt használnak, sohasem táskát, zacskót vagy nylontasakot. Ez nem lehet a véletlen műve, ennek nyilván jó oka van. Mégpedig az, hogy ezeket a költözéshez, pakoláshoz, tároláshoz vagy holmik átrendezéséhez használatos csomagoló dobozokat a legegyszerűbb polcokon, tároló szekrényekben eltárolni, de akár a spájzban vagy a garázsban is jó szolgálatot tehetnek. 

Ha felcímkézzük a dobozt, ki sem kell nyitnunk a tetejét, és mégis tudjuk, hogy mi van benne. Akár kisebb csomagoló dobozról van szó, amiben a nagymamától örökölt aranyozott likőrös üveg összetört darabjait őrizgetjük azzal a tervvel, hogy egyszer, ha sok időnk lesz, megragasztjuk, akár nagyobbról, amelyben könyveket, újságokat tárolunk, amelyek már nem férnek a könyvszekrénybe, de nincs szívünk megválni tőlük, mind jól elhelyezhetőek egymás tetején vagy egymás mellett, így jó térkitöltő tulajdonsággal rendelkeznek.

De milyen is egy jó csomagoló doboz?

Mindenekelőtt erős, éppen annyi terhet képes megtartani, amennyi holmi belefér a rakodóterébe. S hogy mekkora a teherbíró képessége, az már a kiválasztásakor nyilvánvaló kell, hogy legyen, hiszen a jó csomagoló doboz tartalmazza ezt a fontos információt is. Erős, több rétegű összepréselt kartonlapokból előállított, felül összehajtható fülekkel rendelkező doboz ez, ami különböző méretekben választható hullámpapírral, vagy anélkül. Nyilvánvaló, hogy egy összetört likőrös üveg darabjainak egy kicsi űrtartalmú doboz a megfelelő, míg az íróasztali munkaeszközöknek már kicsit nagyobb kell. De csak azért, hogy papírok, írószerek, elektromos kütyük, levelek is elférjenek benne, és a könyveknek, magazinoknak egy még nagyobb kell. Szerencsére gazdag méretválaszték és űrtartalom jellemzi ezeket a csomagoló dobozokat. Talán mondani sem kell, hogy kalapokat formára igazított kalaptartóban a legcélszerűbb tárolni még mindig.

Miért jobb a csomagoló doboz, mint más csomagoló megoldások?

Mert vannak olyan tárgyak, amelyeket dobozban a legcélszerűbb tárolni, hiszen nagyon jól áttekinthető és rendszerezhető a dobozok tartalma. Ilyen tárgyak például a sok apró alkatrészt tartalmazó szerszámos készletek, a sok apró elemből álló és egyéb játékok, vagy üvegek, poharak, porcelánok és általában minden törékeny dísztárgy. De üveges élelmiszerek elhelyezésére vagy áthelyezésére is a csomagoló doboz a legpraktikusabb. Költözéskor például sokkal áttekinthetőbb és biztonságosabb a lakberendezés kisebb, kényesebb tárgyainak elhelyezése egy csomagoló dobozban, aminek a tetejére rá lehet írni jó nagy betűkkel, hogy VIGYÁZAT, TÖRÉKENY! Ez különösen előrelátó dolog, így lehet megúszni a legkisebb kockázattal a költözésnél sajnos gyakran előforduló töréskárokat. Még ha biztosítottak is az értékesebb dísztárgyak, elvesztésük érzelmileg nehezen kiheverhető. 

Ruhák, cipők tárolására vagy költöztetésére is előnyös a csomagoló dobozok használata, az abban tárolt holmik gyűrődés mentesen elhelyezhetőek, a papíron keresztül jól szellőznek, bármennyi időre vannak dobozba zárva, és kiemelésükkor nem feltétlenül kell mosni, vasalni azokat, mint ahogy egy nylonzsákos tárolás esetében ez gyakran előfordul.

Mire használhatjuk a csomagoló dobozt? Kiknek való?

A csomagoló doboz mindenkinek való, aki igényes a tulajdonában lévő tárgyakra, használati eszközökre, aki szereti a rendezett viszonyokat a háza táján, és aki hajlandó ezért felkeresni a csomagoló dobozok weboldalát. Bármilyen egyszerű is a csomagoló dobozok beszerzése, hiszen egy-két klikkeléssel meg is rendelhető az interneten akár házhoz szállítással is, mégis vannak, akik előnyben részesítik a zsákos, tasakos, zacskós megoldásokat. Pusztán megszokásból, pusztán az egyszerűség kedvéért teszik mindezt, kockára téve ezzel eddig megszerzett javaik biztonságát. 

Ha végignézünk egy zsákos vagy egy csomagoló dobozos költöztetést például, akkor rögtön nyilvánvalóvá válik, melyek az előnyök és a hátrányok. A csomagoló doboz tehát mindenkinek való, és főleg mindenre való, kivéve azt a néhány holmiféleséget, ami egyébként egy szellőzetlen zacskóban is elkucorog, amíg a gazdája ki nem veszi belőle. Amire mindezen túl a legjobb dolog a csomagoló doboz, az éppen a csomagküldés. Bármit pakoljunk is a dobozba, az biztos, hogy postai, gyorspostai csomagküldésre ez a legmegfelelőbb anyag és forma. És még egy fortély: dió tárolására is érdemes csomagoló dobozt használni a spájzban, a papíron keresztül lélegzik a dióbél, mégsem szárad ki, és így sosem avasodik meg.

Mire nem használhatjuk a csomagoló dobozt?

Tekintve, hogy a csomagoló doboznak meghatározott formája van, akár kisebb, akár nagyobb méretű, ezzel a helyigénnyel számolnunk kell. Így tehát ha a rakodótér kicsi, és a zsákok, zacskók elhelyezése praktikusabbnak tűnik, akkor átmenetileg dönthetünk azok javára, hiszen a szükség nagy úr. Bár jobb, ha a zsákokat, zacskókat meghagyjuk a mélyhűtött élelmiszerek csomagolására, az eső elleni védekezésre, vagy a hulladékok szelektálására és tárolására. 

Ezek elhelyezésére ugyanis nem alkalmas a csomagoló doboz. Azonban ha olyan tárgyakat akarunk elraktározni, amelyek akár csomagoló dobozban, akár nylonzsákban is eltárolhatók, akkor mindig a csomagoló dobozt válasszuk! Elsősorban azért, mert a papír mégis csak természetes anyag, másodszor mert egy dobozban minden sokkal áttekinthetőbb és rendszerezhetőbb, mint egy műanyag tasakban. Ha azonban kültéri elhelyezésben gondolkodunk, és a bepakolt holmit nem tudjuk tető alá hozni, vagy zárt térben elhelyezni, akkor nem érdemes csomagoló dobozban gondolkodni, mert az esőnek, szélnek, hónak, fagynak ez a tárolási mód nem tud ellenállni.

Hogyan készülnek a csomagoló dobozok?

A csomagoló dobozok kitűnő minőségű és nagy szakítószilárdságú papírból készülnek a hozzájuk passzoló hullámpapírral együtt, igazi kisipari módszerrel. Ez alapos megmunkálást, nagyfokú gondosságot, és egy stabil, megbízható minőséget jelent. Olyat, amilyennel manapság a nagy szériák és az ipari sorozatgyártás világában csak nagyon ritkán találkozhatunk.

Hogyan tároljuk a használaton kívüli csomagolódobozokat?

Előfordul, hogy használat után a csomagoló dobozaink kiürülnek, és elhelyezésükről gondoskodnunk kell. Érdemes ezeket a nagyon praktikus dolgokat gondosan megőrizni, hiszen sosem tudhatjuk előre, mikor lesz újra szükség rájuk. Akár azért, mert ismét költözünk, akár azért, mert lakást festünk vagy átrendezünk, átalakítunk. A többrétegű, papírból préselt, hullámpapírral bélelt és térkitöltő habbal ellátott csomagoló dobozok tárolása nem nagy kunszt. Legokosabb, ha méret szerint egymásba helyezzük őket, kezdve a legnagyobbal, nagyba a kicsit, majd a még kisebbet, míg végül a térkitöltő habokat a tetejére tesszük. Ha a csomagoló dobozok méretezése nem teszi lehetővé ezt a fajta tárolást, és helyszűkében is vagyunk, akkor számba jöhet a dobozok kisimítása, és lapokként való elpakolása a következő akcióig. A hullámpapírokat, térkitöltő habokat ez esetben is őrizzük meg, hiszen fontos szerepet játszanak a biztonságos szállítás és tárolás megvalósításában, amire a későbbiekben ismét szükségünk lehet.

Webáruház készítés