Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tudástár
2018.12.13 22:44

Csomagolni csak szépen, okosan: használjon hozzá sztreccsfóliát!

sztreccsfólia

A fólia a csomagolás alapvető eszköze. Fóliát nemcsak a háztartásokban, a szendvicsek csomagolására használnak fel; a sztreccsfólia nem ismeretlen csomagolóeszköz a raktárak személyzetének körében.

 

 

Mindenféle termék becsomagolására alkalmas, nem véletlenül akkora a népszerűsége. Egy olyan csomagolóanyagról van szó, ami sokoldalúan felhasználható, és amit úgy terveztek, hogy minden helyzetben az áru minőségének védelmét és megtartását segítse elő.

 

A sztreccsfólia lehet átlátszó, fehér, fekete, és kék színű csomagolóanyag, amit a szabadtéren tárolt áru esetén érdemes használni. A sztreccsfólia olyan anyagból készül, ami előnyújtott. Ahogyan a neve is jelzi, a sztreccsfólia egy bizonyos mértékig engedi magát nyújtani. Ez a tulajdonsága különösen akkor előnyös, ha törékeny áru csomagolása a cél. A fólia puhán körülöleli, anélkül, hogy kárt tenne az áruban, vagy annak csomagolásában. Az, hogy a fólia nyújtható, további pozitívumokkal is jár, például azzal, hogy nem kell belőle annyit elhasználni, mint egy nem nyújtható csomagolóanyagból. A sztreccsfóliával történő spórolásnak egy másik módja, ha gondosan megválogatjuk, hogy milyen kiszerelést vásárolunk. Az a fólia, aminek kisebb a csévéje és nagyobb a fóliatömege, sokkal gazdaságosabb választás, hiszen több anyag van rajta, tovább használható.

 

A sztreccsfólia ezen túl még tapadás szempontjából is többféle lehet, ennek köszönhetően pedig úgy védi a rakományt, ahogyan annak arra szüksége van. A kívül tapadó sztreccsfólia nem ragacsozza össze kényes termékeket, a belülről tapadó változat pedig megakadályozza, hogy a termékek összeboruljanak, összetapadjanak.

 

Egy kis érdekesség:

Miért használjunk fehér sztreccsfóliát a hosszabb ideig szabadtéren tárolt raklapos áruknál?

A válasz egyszerű. A fehér szín vonzza legkevésbé a napsugarakat. Miért fontos? Kérdezzük meg a Coca Colát. Nyilván ha átlátszó fóliát használnának könnyebben átjutna a napfény az üvegekhez, és a szénsavas üdítők ezt kevésbé kedvelik. A fekete sztreccsfóliát ezért végképp nem ajánljuk ilyen felhasználáshoz, tehát marad a jól bevált fehér fólia.

 

Ha csomagolástechnikai termékekre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen első osztályú csomagolóanyagokat webáruházunkból! Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon megtalálható elérhetőségeink egyikén, és tájékozódjon a sztreccsfóliákról, illetve egyéb termékeinkről is!

Webáruház készítés