Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Tudástár
2017.03.02 10:26

Költözik, használjon csomagoló dobozt, és légpárnás fóliát

csomagolóanyagok

Csomagoló doboz, légpárnás fólia, sztreccsfólia

 

Az ideális csomagolóanyagot keresi? Először tisztázzuk mihez?

 

 

Ha csomagolásról beszélünk minden esetben tisztázni kell, hogy mi az amit szeretnénk becsomagolni. E szerint a választás nem túl nehéz, de bizonyos termékek, vagy tárgyak esetében már egy komplexebb kérdés.

A legismertebb csomagolóanyagok közé sorolhatjuk a következőket: légpárnás fólia (buborékfólia), csomagoló doboz (kartondoboz), sztreccsfólia, és ragasztószalag

Ami már kevésbé népszerű és a lakosság felé nem jut el, vagy legalábbis csak nagyon szűk körbe, az a térkitöltő hab. A térkitöltő habnak már létezik biológiailag lebomló verziója is. Na de maradjunk a közismert hagyományos csomagolóanyagoknál.

Ha költözünk, vagy csak néhány dolgot szeretnénk becsomagolni, akkor valószínüleg csak csomagoló dobozra, légpárnás fóliára és ragasztószalagra lesz szükségünk. Legfontosabb, hogy szelektáljuk a becsomagolni kívánt termékeket. A törékenyeket mindenképp tekerjük be légpárnás fóliával, ha pénztárcánk is engedi válasszunk minőségi nagy buborékos fóliát. Dobozokba csomagolandó termékeket is válogassuk külön, mert a szállítás során a rázkódástól könnyedén meg tudnak repedni vagy törni az üveg és porcelán tárgyak.

Az 5 rétegű csomagoló doboz a legideálisabb könyvek és nehezebb termékek becsomagolásához. Ezek a dobozok jól rakatolhatók egymásra, így a szállítás során jól logisztikázhatók. Mivel a csomagoló dobozok felülete írható így könnyedén meg tudjuk találni dolgainkat a kipakolásnál is.

A papírdoboz és a légpárnás fólia kapcsán szóba kerülhet a ragasztószalag. Érdemes jó minőségű ragasztószalagot használni, mert a megpakolt dobozok nagy súlya kinyomja a papírdoboz alját egy gyenge minőségű ragasztószalag esetében. Ez pedig a benne levő tárgyak sérüléséhez vezethet. Sokan sajnálják a pénzt a minőségi csomagolóanyagokra, de nem éri meg kockáztatni. Kiegészítő csomagolóanyagként a sztreccsfóliát ajánljuk, mert a nem várt helyzeteknél óriási segítség lehet.

Összefoglalóként, ami fontos:sztreccsfólia, légpárnás fólia

  • termékek, vagy tárgyak csoportosítása
  • csomagolóanyag beszerzése
  • kiegészítő csomagolóanyag (sztreccsfólia)
Webáruház készítés