Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tudástár
2019.02.10 14:14

Milyen csomagolóanyagot használ egy webáruház?

csomagolóanyag fajtái

Magyarországon az első webáruházak 10 évvel ezelőtt kezdték meg kitaposni a sikerhez vezető útjukat. Amit valljunk be az utóbbi években fényűző eredményeket hozott. Ezen cikkünkben a webáruházak számára is fontos csomagolóanyagokat mutatjuk be.

 

Milyen csomagolóanyagokat használ egy webáruház? Lássuk a csomagolóanyagok fajtáit:

1. Csomagoló doboz

2. Légpárnás fólia

3. Sztreccsfólia

4. Ragasztószalag

5. Buborékos boríték

6. Simítózáras tasak

Ezek a legfontosabb és a legnépszerűbb csomagolóanyagok. Ha mindent egy helyen, jó áron szeretnénk beszerezni, akkor keressük fel a

kisiparoseszkoz.hu

csomagolóanyag webáruházat.

csomagolóanyag webáruház

A felsorolt 6 termékkategórián felül is vannak egyéb kiegészítő csomagolási segédeszközök, de azok alacsonyabb népszerűségnek örvendnek. A csomagolóanyagok legkedveltebb fajtáit most részletesebben is megismerheti:

1. Csomagoló dobozok

A csomagoló paírdobozok rengeteg méretben léteznek. Ezeket szoktuk standard méreteknek nevezni. Az egészen kicsi dobozoktól kezdve, a nagyméretű erősített kivitelig használ sok webáruház ilyen csomagolási alternatívát.

A kis méretű dobozok jellemzően B hullámkarton lemezből készülnek, míg a közepesek és a nagyobbak C hullámkarton lemezből. A csomagoló dobozok erősített változata már BC, vagy BB jelzéssel van ellátva.

A kis méretű csomagoló dobozok 2 legnépszerűbb fajtája: 

  • 240x160x130mm
  • 360x260x110mm

A nagy méretű csomagoló dobozok közül a legközkedveltebb az 500x400x360mm 5 rétegű papír doboz.

A termékeket a képen keresztül éred el.

Csomagoló doboz

2. Légpárnás fólia

A jelenleg mondhatni a leginkább kedvelt csomagolóanyag amit a webáruházak használnak. Ez nem is csoda, hisz rengeteg fajtája van. A légpárnás fóliák között a normál buborékos anyag mellett saját népszerűségi utat tört magának a nagy buborékos fólia, mely nem csak extra védelmet nyújt, hanem térkitöltő anyagként is megállja a helyét. Nem kavarodunk bele nagyon a részletekbe, a légpárnás fóliákról aki többet szeretne megtudni, az kattintson erre a forrásra: Buborékfólia hol kapható?

3. Sztreccsfólia

Tökéletes választás ha több terméket szeretnénk egy csomagba csomagolni. Könnyű használni a sztreccsfóliát, tapad önmagához és a színes sztreccsfóliának köszönhetően egyedivé is tudjuk tenni webáruházunk csomagolását. Ha szeretünk a tömegből kitűnni, vagy akár illik termékeinkhez egy adott szín, akkor bátran válasszuk azt a színű sztreccsfóliát.

színes sztreccsfólia

A sztreccsfóliákat a képre kattintva érhetjük el.

4. Ragasztószalagok

A ragasztószalag egy nagyon sarkalatos kérdés.

Szakad?

Nem tapad?

Hol vegyek normális ragasztószalagot?

Ha tényleg oda szeretne figyelni erre akkor csak üsse be a böngészőbe: kisiparoseszkoz.hu

Itt megtalálja a minőségi ragasztószalagot. Ha már olvassa cikkünket, megosztunk egy-két apró tudnivalót a ragasztószalagokkal kapcsolatban, hogy mindenképpen jó minőségű csomagolóanyagot használjon az Ön webáruháza. Vásárlás előtt kérdezzen rá, hogy milyen ragasztóanyagot tartalmaz a ragasztószalag. Ez azért fontos, mert ez határozza meg melyik mire és hova jó. Egy fontos pillére a használat előtt a ragasztószalag ismerete és a csomagolási környezet hőmérséklete.

Akril: legyen vastagon kenve ragasztóanyaggal

Hotmelt: gyorsan tapad, de csak szobahőmérsékleten

Solvent: hidegben, raktárakban is jól feltapad a felületre

A lényeg figyeljünk, mert fontos, hogy webáruházunk csomagjai megfelelőképpen legyenek becsomagolva, leragasztva.

5. Buborékos boríték

Apró tárgyak egységesített futárszolgálati kézbesítéséhez tökéletes csomagoláanyag webáruházak számára a buborékos boríték. Szerencsére nem csak a kis dolgok, de közepes méretű termékek csomagolásához is alkalmazható, hisz 11 féle standard méretben beszerezhető.

Miért szeretik a webáruházak a buborékos borítékokat?

Egyszerű, gyors és a legfontosabb igényes.

Kétoldalú ragasztóval van ellátva a füle, melyről csak lehúzzuk a linert és máris zárható a boríték. Ezt a zárást roncsolás mentesen nem tudja felnyitni senki. A külső papírt belül egy buborékos fólia réteg fedi, ami megfelelő védelmet ad a webáruház csomagjában levő tárgynak.

buborékos boríték

Keresse a linkre kattintva a buborékos borítékokat, és válassza ki a legideálisabb méretet ami termékeihez illik.

6. Simítózáras tasak

Ha termékünk érzékeny a külső hatásokra érdemes tasakba helyezni, hogy ne sérüljön. A manapság mindenki által ismert simítózáras tasak védelmet nyújt a felületi karcokkal szemben, segít az egységesítésben, és a praktikus rendszerezésben.

Ezért szeretik a webáruházak a simítózáras tasakot:

-  Átlátható

-  Kényelmes

-  Praktikus

-  Véd a felületi karcokkal szemben

További előnye a széles skálán mozgó méret típus.

Nem hiába látjuk manapság akár elektronikai, élelmiszeripari vagy akár bútoripari terméket vásárolunk. Minden csomagban meglapul a simítózáras tasak, mely valami kiegészítőt vagy akár leírást tartalmaz.

Szerezze be Ön is webáruházának a simítózáras tasakot ( kattintson az alábbi fotóra)

simítózáras tasakok

Reméljük mindenki segítségére lehettünk a csomagolóanyagok világában, és betekintést adtunk a fontos termékekre. Aki igazán hatékonyan akar működtetni egy webáruházat rengeteg dologra kell odafigyenie a hétköznapi, a folyamatos fejlesztési, és a számviteli dolgok mellett nem szabad elhanyagolni a megfelelő csomagolóanyag beszerzési forrást sem. Mi ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek. Válasszanak igényeikhez adottan és döntsenek úgy, hogy vegyék figyelembe mindíg a megfelelő stabil raktárkészleti kapacitás adta lehetőséget.

Sikeres webáruházat és jó munkát kívánunk mindenkinek. Most már Ön is tudja milyen csomagolóanyag fajták vannak, és milyen csomagolóanyagot használ egy webáruház.

 

Webáruház készítés