Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tudástár
2019.01.26 23:54

A csomagoló doboz, és ami benne rejlik

Csomagoló doboz

A csomagoló doboz, és ami benne rejlik

Egy webáruház optimális működéséhez rengeteg feltételnek kell teljesülnie. Ha az egyébként igen bonyolult papírmunkától még el is tekintünk, akkor is még mindig komoly kihívásokkal néz szembe az áruház tulajdonosa: biztosítania kell a csomagoláshoz minden kelléket:

 

 

csomagoló dobozokat, buborékos borítékokat, ragasztószalagokat, tömítőanyagokat, ollókat, sniccereket, de nagyobb mennyiségű áru csomagolásához nem hiányozhat a raklap fólia sem. Minden esetben az a cél, hogy az áru épségben eljusson a megrendelőhöz.

A csomagolt termék sértetlenségét egyrészt garantálnunk kell a külső hatásokkal szemben, de néha az is komoly kihívást okoz, hogy a zötykölődés okozta károktól óvjuk meg. Ahhoz, hogy egy sérülékeny terméknek csomagoló dobozba téve ne legyen semmi baja, alapos és körültekintő munkára van szükség. Célszerű a csomagoló dobozt belülről bevonni puha anyaggal, például légpárnás fóliával. Ha az áru egyenetlen felületű, akkor használhatunk szóródó anyagokat is a tömítéshez, a lényeg, hogy ne tudjon mozogni.

Fontos, hogy úgy válasszuk meg a csomagoló dobozt, hogy az a külső hatásokkal szemben is védjen. Ne roskadjon össze, ha rátesznek egy másik csomagot, ne horpadjon be és ne szakadjon szét. Fontos, hogy kisebb mennyiségű folyadék ne tegyen benne kárt, hiszen ez nem mindig elkerülhető. Fordítsunk kiemelt figyelmet a lezárásra is! Ragasszuk le minden oldalról, ne csak felülről! Célszerű akár céges logóval ellátott ragasztószalagot használni, hogy illetéktelen ne tudja nyom nélkül kinyitni a csomagot.

Nem szabad elhanyagolni továbbá a címzés kérdését sem. Érdemes magára a csomagoló dobozra is ráírni, feltüntetni a fontosabb információkat: címzett neve, címe, telefonszáma, ha van, az utánvét összege, illetve a feladó cég adatai.

Lényegében a legnépszerűbb papírdobozok 3, 5, és néhány esetben 7 rétegesek szoktak lenni. Nyilván a rétegek száma nagyban befolyásolja a teherbírást, és a tartósságot (ezt majd egy következő cikkünkben fejtjük ki). Ha apróbb tárgyakat szeretne becsomagolni a papírdobozba melyeknek alacsonyabb a súlya, akkor elég egy standard 3 rétegű csomagoló doboz.

Viszont a nehezebb tárgyak, dokumentumok, vagy akár könyvek dobozolásához mindenképpen 5 rétegű csomagoló dobozt kell alkalmazni. Nem érdemes gyengébb, alacsonyabb rétegszámú papírdobozhoz nyúlni, hisz ennek később megihatjuk a levét. A legerősebbet, a 7 rétegűt csak speciális esetekben kell alkalmazni.

Olyan csomagoló dobozokat keres, amikbe biztonságosan csomagolhatja webáruháza termékeit? Forduljon hozzánk bizalommal, széles választékkal várjuk! Kérje bátran munkatársaink tanácsát, amennyiben bizonytalan a választást illetően!

Webáruház készítés