Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Tudástár
2017.03.27 09:38

Mire használjuk a sniccert?

Sniccer használata

Használjon Ön is sniccert!

A sniccer (vágókés) népszerű barkácseszköz, ezért jó ha átvesszük bejegyzés formájában a tudnivalókat. Honnan is ered a sniccer?

 

 

A XX. század közepén találták fel, de ekkor még gyerekcipőben járt a dolog. Azóta az elmúlt 60 évben rengeteget fejlődött a kezdetleges kivitel. A vágókések kapcsán mindenkinek az Olfa jut eszébe. Mára vannak konkurensek is a piacon pl. Stanley, Nippon. Ha feltesszük a kérdést, hogy az említett fejlődés miben nyilvánul meg, vagy mi generálja...?

A válasz maga a világ amiben élünk. Az alap ugyan az, de mamár vásárolhatunk olyan sniccert aminek van gumírozott markolata, biztonsági csavaros rögzítője vagy auto-lock funkciója. Így mindenki a maga igényeinek megfelelően választhat a sniccer kínálatból.

A sniccer vásárlása előtt döntsük el milyen minőségű legyen a vágókés. Ez azért fontos, mert ha csak alkalmi vágásokat végzünk, vagy építőipari munkák során akadna kezünkbe, vagy esetleg gipszkartonozásnál használnánk akkor annak megfelelően válasszunk. A sniccerek eltérő árban mozognak a piacon mind ár és minőség terén. Az alap kések már 100-150 Ft-tól elérhetőek,míg a professzionális ergonómikus markolattal ellátott sniccerek 1500-2000 Ft környékén vannak. A profi minőségi sniccer mindig fémbetétes ami a műanyaggal ellentétben segíti a penge mozgását. Ezek a vágókések úgy vannak kialakítva, hogy tartalék pengét is tudunk benne tartani.

A sniccer penge kapcsán érdemes megemlíteni, minőségi munkához használjunk minőségi pengét!

A pengék acélból készülnek. Az acél vas-szén ötvözet, ami hőeljárással hozható létre így ez az edzett fém tökéletes társ a munkában. A pengék mindig törhetőek legyen szó kicsi vagy nagy (18, 25 mm-es) típusról. A sniccer pengék törését a föld felé fordítva végezzük (szilárd kemény talajon) vagy fogóval.

Visszatérve a sniccerhez, most nézzük át a használatával kapcsolatos szabályokat. Vágásnál tartsuk fixen a kést, ne döntsük meg túlzottan egyik irányba se mert kicsúszik és sérüléseket okozhat. Ha nem megfelelően vág akkor bátran odafigyelve törjünk a penge szegmenséből, és újból élesen fog vágni.

A sniccert  nem csak vágáshoz, hanem ricceléshez is használhatjuk plexi, fa, üveg, habkarton, vagy habosított pvc felületén egyaránt. Ez fóliák méretre és ívekre való vágásához elengedhetetlen.

 


Sniccer, vágókés

 

 

 

 

 

Most itt a lehetőség , hogy Önnek is legyen egy ilyen sokoldalú barkács eszköze.

 

Sniccereink a képre kattintva érhetőek el.

Webáruház készítés