Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Tudástár
2017.02.19 23:38

Kézi csomagzáró, azaz ragasztógép

Kézi ragasztógép

Kézi ragasztógép helyes használata

 

Életünk során számtalan alkalommal csomagolunk be ezt-azt. Legyen egy doboz, vagy csak csomagolópapír, vagy fólia a ragasztószalag mindig el kell munkánkhoz.

 

 

Ha már ragasztószalagot használunk csomagoláshoz, akkor érdemes beinvesztálnunk egy kézi ragasztógépre is. Az esztendők folytán egyre többször veszi észre az ember, hogy jó munkához a szükséges alapanyagok elengedhetetlenek.

A kézi ragasztógép másik ismert neve kézi csomagzáró gép. Használata nagyon egyszerű, de érdemes tisztázni az alapvető dolgokat.

A legfontosabb, hogy használata előtt végezzünk próbát. Ez azért fontos, mert ahány féle ragasztó, annyi eltérés lehet a szalag vastagságát, illetve kezdeti tapadóerejét illetően. A próbaragasztásnál a kézi ragasztógép tekercselőjével tudjuk beállítani a feszességet, így elérni a legoptimálisabb kezelhetőséget. Bizonyosodjunk meg arról hogy a háromágú feszítőjére teljesen rátoltuk-e a ragasztószalagot. A ragasztót mindig a megfelelő irányba helyezzük a ragasztógépre, ellenkező esetben folyamatosan fel fog tapadni az anyag a görgőre.Kézi ragasztógép

Ragasztás végénél a ragasztószalag tépését egy határozott mozdulattal csuklónkat lefelé fordítva, karunkat pedig felfelé emelve szakítsuk az anyagot. A mozdulat befejező fázisánál a kézi ragasztógép műanyag simítórészével tudjuk a ragasztót felaplikálni csomagunkra.

A kézi csomagzárók többsége a maximum 50mm szélességű ragasztószalagokkal használható. 30-35mm-es ragasztókkal ugyan ezzel az eljárással működik, de érdemesebb a 48-50 mm széles anyagokat alkalmazni (könnyebb velük dolgozni).

Ha betartja a fent leírtakat játszva könnyedén fogja elvégezni a csomagolást, legyen az most, vagy később bármikor.

 

Bizonyára mindenki sejti, hogy van különbség ragasztógép, és ragasztógép között. A működési elve ugyan az mindegyik szerkezetnek, és a végcél is azonos. A PREMIUM kategóriás ragasztógépet gyakori felhasználás esetén érdemes megvásárolni. Markolata tökéletesen illik a kézformára, és szerkezete is erősebb a normál ragasztógépeknél. A hagyományos gépeknél a lesimító műanyag fül fix, míg a PREMIUM kategóriás ragasztógépnél autómatikusan követi a kezünk mozgását. Leírásunk elején említettük, hogy nagy szerep hárul a fékre. A fék is komolyabb, és könnyedebben állítható a gépen.

A PREMIUM kézi csomagzáró gépet, a lenti képre kattintva éri el.

premium kézi ragasztógép

Precizitását a német elvárásoknak köszönheti 

Webáruház készítés